Numărul jurnaliştilor a fost cu mult mai mare decât cei opt votanţi eligibili în Dixville Notch, o comunitate situată în regiunea Great North Woods din New Hampshire, la circa 30 de kilometri de Canada. Clinton l-a învins pe Trump cu patru voturi la două în Dixville Notch. Ea a obţinut de asemenea o victorie de 17 voturi la 14 în Hart's Location, o localitate cu o populaţie de doar 40 de persoane.

Însă mogulul imobiliar a depăşit-o pe contracandidata democrată cu 16 voturi la patru în Millsfield, la câţiva kilometri sud de Dixville Notch. Este pentru prima dată în ultimele decenii când această comunitate votează.

Legea electorală din regiunea Noua Anglie le permite comunităţilor cu populaţii mai mici de 100 de persoane să îşi deschidă urnele la miezul nopţii, aceasta devenind o tradiţie cu care localnicii se mândresc.

Evenimentul stârneşte mereu curiozitatea şi este în atenţia media la fiecare ciclu electoral, deşi nu este considerat un indicator despre cum locuitorii din restul acestui mic stat din nord-est vor vota în timpul zilei.

New Hampshire are patru voturi în Colegiul Electoral şi este considerat un stat în care rezultatul scrutinului va fi extrem de imprevizibil, Trump şi Clinton fiind cotaţi umăr la umăr. Dixville Notch a organizat primul său vot la miezul nopţii în 1960 la Balsams Resort, unde are loc şi astăzi, precizeaza agerpres.