"În Europa de astazi, Grecia şi poporul grec sunt sinonime cu rezistenţa şi demnitatea, iar această luptă va fi continuată împreună cu voi in următorii patru ani", a spus Tsipras în faţa unei mulţimi de simpatizanţi veniţi să sărbătorească victoria în alegeri într-una din pieţele din centrul Atenei.

"Am primit un mandat clar de a elimina corupţia sistemică. Începând de mâine, vom lucra pentru rezolvarea acestor probleme. Syriza nu va fi intimidată", a mai afirmat Tsipras.

El a atras atenţia că relansarea Greciei nu va veni ca prin minune, ci prin multă muncă. "Ne aşteaptă vremuri dificile, dar, în acelaşi timp, ne aflăm pe o bază solidă. Nu ne vom reveni din această lupte prin minune, ci prin multă muncă", a declarat liderul Syriza.

Tsipras a anunţat totodată că va forma un guvern de coaliţie cu partidul suveranist de dreapta ANEL (Grecii Independenţi), care a fost partener al Syriza şi în executivul precedent.

"Ne unim forţele astăzi. Vom continua împreună", a spus Tsipras de la tribună, unde i s-a alăturat şi Panos Kammenos, liderul ANEL, conform imaginilor transmise de televiziunile elene.

"Am primit un mandat clar de a da la o parte forţele care ne-au ţinut pe loc", a mai declarat el, spunând că se simte 'răzbunat'. Tsipras a făcut aparent referire la deputaţii Syriza care s-au opus în august noului pachet de ajutor convenit de Atena cu creditorii săi internaţionali şi care au părăsit partidul, privând Syriza de majoritatea în parlament şi determinându-l pe Tsipras să demisioneze şi să convoace aceste alegeri anticipate.

După numărarea a peste 60% din buletinele de vot, Syriza, care ar obţine 145 din cele 150 de locuri din parlament, ar dispune de o majoritate absolută de 155 de mandate cu sprijinul ANEL, mentioneaza agerpres.