"În fiecare zi se amplifică intruziunea în viaţa mea privată. De ce? (...) Cum se explică faptul că există sute sau, în orice caz, zeci de jurnalişti care răscolesc în gunoaie şi se ocupă de costumele mele şi poate mâine de cămăşile sau de lenjeria mea intimă?", a spus fostul premier. Conform Journal du Dimanche, un protector a semnat la 20 februarie un cec de 13.000 de euro pentru acoperirea achiziţiei de către Fillon a două costume de la o croitorie pariziană de lux.

"Nu vreau să răspund la aceste subiecte. Este viaţa mea privată, nu priveşte pe nimeni! Am tot dreptul să mi se ofere un costum de către un prieten, nu este interzis", a protestat Fillon. Potrivit aceleeasi publicatii, la respectiva factură se adaugă alti aproape 35.500 de euro, oferiţi pentru achiziţii anterioare efectuate la aceasta croitorie, suma totală ridicandu-se, din 2012 şi până acum, la 48.500 de euro.

"Evident, nu este exact", a comentat candidatul dreptei. Întrebat şi despre convocarea sa miercuri în faţa justiţiei în dosarul privind angajările fictive, care i-ar putea aduce chiar o inculpare, Fillon a răspuns: "Nu pot spune că mă duc cu plăcere". Candidatul conservator, care a scăzut în sondaje după izbucnirea acestui ultim scandal, în contextul în care până atunci era favorit, a reafirmat că o eventuală inculpare nu ar schimba nimic în campania sa. "Nu mă voi supune ordinelor celor care instrumentalizează justiţia de a renunţa la candidatură", a susţinut el.

Pana atunci insa, Fillon şi-a prezentat programul politic, ce prevede, printre altele, creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, a numărul orelor săptămânale de lucru (în prezent de 35) si scădearea impozitele şi cheltuielile publice. El a  promis, de asemenea, ca, dacă va ajunge preşedinte, miniştrii din viitorul executiv vor lucra pe bază de obiective, iar cine nu va îndeplini aceste obiective va pleca din guvern.

Fillon a indicat drept prioritate pentru primul trimestru să pună capăt contracţiei economiei, motiv pentru care va revizui legislaţia muncii astfel încât săptămâna de lucru de numai 35 de ore să fie eliminată şi să crească numărul orelor obligatorii de lucru. 'Vreau o economie de 100 de miliarde de euro în cheltuielile publice pe parcursul celor cinci ani şi să reduc numărul angajaţilor din sectorul public cu 500.000, prin neacoperirea unui post din două care devin vacante', a indicat Francois Fillon.

Restructurarea funcţiei publice va viza şi viitorul executiv, candidatul dreptei la preşedinţia Franţei promiţând un guvern alcătuit din maxim 15 miniştri, care fiecare vor avea un cabinet alcătuit din cel mult 10 persoane şi vor fi obligaţi să semneze un 'cod de conduită' pentru prevenirea conflictelor de interese.