Astfel, indicele S&P500 a afisat o scadere de 5,01%, in timp ce indicele tehnologic Nasdaq a inregistrat un recul de 5,-9%, reflectand ingrijorarea pietelor legate de riscurile economice asociate cu perspectiva unei victorii a lui Donald Trump. La randul lui, indicele Dow Jones s-a prabusit cu 4,30%.

In acest timp, in Japonia, indicele Nikkei al Bursei din Tokyo s-a pravalit cu 6%, cauza fiind aceleasi temeri vizavi de un rezultat al votului din Statului Unite favorabil lui Trump.

Pe de alta parte, preturile mondiale la petrol au scazut cu peste 3% cu catev ore inainte de inchiderea birourilor de vot din SUA. TIteiul marca Brent s-a depreciat cu 3,37%, pana la 44,49 dolari/baril, cel mai coborat nivel incepand din 11 august. Pretul contractelor futures la petrolul WTI s-a redus, la randul lui, cu 3,78%, pana la 43,28 dolari/baril, valoarea pe care nu a mai inregistrat-o din 20 septembrie.

In schimb, uncia de aur s-a scumpit cu peste 3%, la bursa new-yorkeza Comex, metalul galben urcand cu 3,34%, pana la 1316,7 dolari.