Administratorul comisiei, Michael Haas, a precizat ca renumărarea va începe cu siguranţă la finalul săptămânii viitoare, "după ce campania lui Stein va plăti taxa" necesară, care "acum se calculează". Legislatia statului Wisconsin autorizează o astfel de operatiune, atât timp cât candidatul sau candidaţii care o solicită suporta costurile financiare.

Candidata Partidului Verde, Jill Stein a apreciat, pe Facebook, că suma s-ar ridica la circa 1,1 milioane dolari. Termenul-limită federal pentru finalizarea renumărării este 13 decembrie. Va fi nevoie de operatori în cele 72 de districte din Wisconsin care să lucreze serile şi în weekend pentru a-şi termina munca la timp.

De asemenea, Stein intentioneaza sa solicite renumararea voturilor si in alte state extrem de disputate, respectiv in Pennsylvania si Michigan. Fosta candidată a Partidului Verde a afirmat, pe site-ul său, că a strâns peste 4,8 milioane din cele 7 milioane de dolari necesari pentru a finanţa renumărarea voturilor în cele trei state-cheie.

''Aceste noi numărări fac parte dintr-o mişcare electorală care vizează asigurarea integrităţii (procesului) şi evidenţierea modului în care sistemul electoral american este puţin fiabil'', explică susţinătorii lui Jill Stein. Potrivit lui Stein, experţii electorali au înregistrat în cele trei state 'anomalii statistice' care provoacă temeri.

Candidata democrată Hillary Clinton a adunat cu două milioane de voturi mai mult decât contracandidatul său republican, potrivit Cook Political Report. Dar acest avans de 1,5% nu schimbă nimic din rezultatul alegerilor, Donald Trump câştigând majoritatea celor 538 de mari electori necesară pentru a ajunge preşedinte al SUA.

Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea şi până în prezent nu a contestat rezultatele scrutinului din 8 noiembrie. Ea a pierdut în Wisconsin (10 mari electori) la o diferenţă de 27.000 de voturi, iar în Pennsylvania (20 de mari electori) la una de 60.000 de voturi. În Michigan (16 mari electori), diferenţa ar fi de 10.704 de voturi, potrivit datelor încă neoficiale.