Trump propune, printre altele, reducerea impozitului pe venitul corporatiilor de la 39% la 15%. "O astfel de decizie va avea un efect pozitiv asupra activelor companiilor americane care opereaza si obtin profit in special in Statele Unite, precum AIG, Citigroup, Merk si General Electric", considera O'Donnell.

Daca Trump castiga si trece la realizarea planurilor sale - uriase cheltuieli bugetare si reducerea impozitelor - Rezerva federala a SUA va majora, dupa toate probabilitatile, dobanda de politica monetara, pentru a proteja economia americana de "supraincalzire", este de parere expertul. "In acest caz, venit net al bancilor va creste, imbunatatind indicii unor institutii precum Citigroup, Goldman Sachs, Citizens Financial, Synchrony Financial si CIT Group. Ameliorare vor afisa inclusiv pozitiile asiguratorului AIG", considera managerul fondului Skagen.

In opinia lui O'Donnell, "Trump va anula din legislatie cele mai nefavorabile pentru mediul de afaceri articole de lege. In domeniul petrolului si al gazelor naturale, spre exemplu, suspendarea restrictiilor pentru operatiunile de prospectare si productievor va veni in intampinarea unor companii precum Whiting Petroleum".

Analistul crede ca, daca reglementarile promise de Trump in campania electorala vor conduce la o crestere a numarului de fuziuni si achizitii, avantajate vor fi, in egala masura, si companiile IT, care dispun de un volum considerabil de lichiditati, precum Microsoft si Alphabet.