Tribunalul Bucureşti a admis o cerere a DNA de schimbare a termenului stabilit pentru 4 decembrie de soluţionare a cererii de înlocuire a măsurii preventive în cazul fostului deputatui Alin Trăşculescu, instanţa admiţând-o şi stabilind ca termen data de joi, 29 noiembrie, relateaza Mediafax.

Procurorii anticorupţie au solicitat, luni, Tribunalului Bucureşti preschimbarea termenului de judecată dat de către instanţă în cazul cererii de înlocuire a măsurii preventive a fostului deputat Alin Trăşculescu din interdicţia a de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor cu cea de arest preventiv.

După deliberări, instanţa a admis această solicitare ce a decis ca cererea achetatorilor să se judece în 29 noiembrie, iniţial tribunalul a stabilit termen de judecată în acest caz pentru 4 decembrie.

Data judecării cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare fusese stabilită pentru 4 decembrie în cursul dimineţii de luni, după ce se constatase că solicitarea DNA fusese înregistrată greşit, mai exact cerea încarcerarea deşi fusese luată altă măsură preventivă în cazul politicianului, respectiv cea de a nu părăsi ţara. Aşa s-a decis scoaterea de pe rol a solicitării DNA şi înregistrarea ei corectă.

După ce s-a stabilit termenul de 4 decembrie, DNA a cerut preschimbarea termenului judecării cerererii de arestare, astfel dându-se în final data de 29 noiembrie.

DNA a transmis în 22 noiembrie Tribunalului Bucureşti solicitarea de arestare preventivă a lui Trăşculescu.

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, noile acuzaţii fiindu-i aduse la cunoştinţă în 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu a fost formulată după ce în 20 noiembrie acesta a demisionat din funcţia de deputat