La data de 28 noiembrie 2012, CE a primit o notificare privind posibila concentrare prin care Alfa Group Investments, o filială a Alpha Bank Group (Grecia), NEU Property Holdings, o filială a Eurobank Group (Cipru), și Janoland Properties, o filială a Bank of Cyprus (Cipru) dobândesc controlul în comun asupra Liberty Mall prin licitație publică sustinuta la data de 7 august 2012.

Amintim ca centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova, executat silit, a fost vândut la prima licitaţie publică organizată pe 7 august, fiind adjudecat la preţul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de către firma Rosequeens Properties, deţinută de Rosequeens Properties Limited, înregistrată în Cipru.

Administratorul firmei era Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

Mall-ul, deţinut de compania nord-irlandeză Mivan şi familia Awdi, a fost scos la vânzare pentru datorii neachitate către cele trei bănci, fiind executat pentru acoperirea unei creanţe de 61 milioane euro (debit principal, dobânzi şi penalităţi).

Centrul are o suprafaţă utilă totală de 70.592 metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 20.255 de metri pătraţi. În clădire există spaţii operate, pe baza unor contracte de închiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiţie de 70 milioane euro şi având un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.