'În cadrul operațiunilor miniere din Sierra Leone, Alro a avut maximum 20 de expați români, încă de la preluarea de către Alro, în perioadele în care activitatea a fost la capacitate maximă. Încă din luna iulie, Alro a luat decizia să înceapă repatrierea personalului român din Sierra Leone, tocmai ca urmare a răspândirii virusului Ebola, în regiunile din apropierea operațiunilor sale locale, deși în rândul expaților săi, care au lucrat efectiv in Sierra Leone, nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de infectare cu virusul Ebola', spun reprezentanții Alro.

Potrivit acestora, niciun angajat al companiei sau al subsidiarelor sale din România nu mai lucrează, în acest moment, la minele companiei din Sierra Leone.

'Din luna august nu mai este niciun angajat activ delegat în Sierra Leone. Pentru singurii cinci români angajați temporar ai societății care operează mina (Sierra Mineral Holdings 1 Ltd sau SMHL), s-a luat decizia suspendării contractelor acestora, la cererea lor, ei aflându-se, în acest moment, pe teritoriul Sierra Leone', precizează reprezentanții companiei.

În prezent, operațiunile miniere ale companiei sunt supravegheate cu personal local.

Nu s-a înregistrat niciun caz de contagiune și niciun deces printre angajații români din cauza virusului Ebola. De asemenea, de la debutul epidemiei, SMHL a fost și este implicată activ în combaterea Ebola prin planuri de măsuri și donații către comunitățile locale, au subliniat oficialii companiei.

Până la data de 5 octombrie, epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă din istoria acestei febre hemoragice de la apariția virusului în 1976, a făcut 3.865 de morți din cele 8.033 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).