"Alro S.A., cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a fost anunţată în data de 6 septembrie 2016 de semnarea contractului de finanţare pentru implementarea proiectului 'Investiţii în departamentul de CD al Alro destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare', de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI) în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC)", se arată în comunicatul citat de agerpres.

Potrivit acestuia, valoarea totală a proiectului depăşeşte 115 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de peste 35,98 milioane de lei.

Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, iar scopul acestuia este achiziţionarea de echipamente de cercetare - dezvoltare, respectiv echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm şi echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

Pe lângă proiectele de cercetare-inovare, Alro investeşte, în 2016, şi în eficienţă energetică, precum şi în extinderea portofoliului de clienţi, prin creşterea capacităţilor de producţie de la sectorul de aluminiu procesat (table tratate termic, produse placate) şi în asigurarea continuităţii şi siguranţei proceselor tehnologice ale companiei.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia.