Termenul anticipat pentru finalizarea fabricii cu suprafaţa de 60.000 mp, care se va construi în etape, este de 18 luni. Din nou fabrică se vor livra 3.480 de vagoane în următorii 10 ani şi va fi finalizat primul tren fabricat în Africa de Sud, până la sfârşitul lui 2017, scrie agerpres.

'După ce a livrat cu succes şi în termen primele două trenuri de navetă X'Trapolis Mega, Alstom are plăcerea să anunţe atingerea unei alte etape de referinţă în acest proiect important. Noua fabrică va impulsiona revitalizarea industriei feroviare din Africa de Sud prin producţia la nivel local, nivelul ridicat al furnizării locale, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea competenţelor. Pentru Alstom, participarea la această nouă eră feroviară a ţării este un motiv de mândrie', a declarat Henri Poupart-Lafarge, preşedinte şi CEO al Alstom.

În unităţile de fabricaţie, asamblare şi testare vor lucra aproximativ 1.500 de persoane. Fabrica va avea şi un centru de instruire, ateliere de mari dimensiuni, clădiri de birouri, precum şi liniile şi instalaţiile de testare necesare pentru noile trenuri.

Prezentă în Africa de Sud de o lungă perioadă de timp, companiei Alstom i s-a atribuit, în octombrie 2013, contractul PRASA în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro, cel mai important contract din istoria companiei. Contractul cuprinde şi prestarea de servicii asociate de mentenanţă timp de 19 ani.

Alstom este lider mondial în sisteme feroviare integrate. În anul financiar 2014-2015, a înregistrat vânzări de 6,2 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 10 miliarde de euro. Cu sediul principal în Franţa, Alstom este prezent în peste 60 de ţări şi are 32.000 de angajaţi.