Potrivit presei, Alina Kabaeva a depus o cerere de renuntare la mandatul de deputat, care va fi analizata de comisia aferenta a Dumei de Stat in zilele urmatoare.

Ziarele scriu ca decizia fostei sportive a luat prin surprindere nu doar opinia publica, dar chiar si pe colegii din camera inferioara a parlamentului rus. In ceea ce priveste motivul, surse din interiorul Dumei de Stat sustin ca Alina Kabaeva a evocat probleme personale. Gurile rele spun ca Alina si-ar fi gasit de lucru in alta parte.

Oricum, fosta gimnasta a refuzat sa dea detalii presei, preferand sa pastreze secretul despre adevarata cauza a hotararii sale. De altfel, de la intrarea ei in viata politica a Rusiei zvonurile nu au incetat sa o urmareasca.

Primele speculatii legate de o poveste de dragoste dintre Kabaeva si presedintele Vladimir Putin au aparut in 2008, cand cotidianul Moskovski komsomolet a scris ca seful statului divorteaza de sotia Liudmila si ca intentioneaza sa o ceara de nevasta pe fosta gimnasta. La acea data, Putin s-a vazut nevoit sa dezminta personal aceste zvonuri.

Interventia s-a dovedit insa inutila. La scurt timp dupa ce Kabaeva a negat, la randul ei, orice relatie de dragoste cu liderul de la Kremlin, The New York Post a anuntat in 2009 ca fosta gimnasta ar avea chiar un copil cu Putin, un baiat, caruia i-ar fi pus numele de Dmitri, in semn de respect pentru premierul de atunci al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Zvonurile au revenit in forta in vara anului trecut, cand Putin a creat senzatia anuntand ca se departe de sotia lui, Liudmila. Toti ochii s-au indreptat, din nou, spre Kabaeva, acuzata chiar de destramarea acelei casnicii. Oare ce speculatii vor aparea acum?