Moscova consideră ca bombardarea ambasadei sale din Damasc reprezinta un act terorist menit să descurajeze Moscova care continuă atacurile sale aeriene împotriva Statului Islamic în Siria, a spus ministrul rus de externe.

Două obuze au lovit marţi dimineaţa Ambasada Rusiei din Damasc în momentul în care începea o manifestaţie de susţinere pentru această ţară, a cărei aviaţie oferă de două săptămâni sprijin aerian forţelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad împotriva rebelilor.

Lavrov a confirmat atacul, precizand că un obuz a căzut pe un teren sportiv, iar al doilea pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale din cadrul ambasadei. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi, a mentionat seful diplomatiei. 'Sperăm că cei responsabili vor fi găsiţi şi că vor fi luate măsuri pentru a împiedica pe viitor astfel de acte', a mai spus ministrul rus.

Rusia susţine eforturile depuse de emisarul special al ONU pentru Siria în vederea soluţionării politice a crizei siriene, a mai spus Lavrov, indicând că va aborda în cadrul discuţiilor de marţi planurile Moscovei privind coordonarea acţiunilor în Siria.