'Nu vrem doar să fim numărul unu în China. Vrem să fim cel puţin unul din primii trei jucători din lume până în 2018', a declarat preşedintele diviziei de produse pentru stocarea datelor de la Huawei, Fan Ruiqi, referindu-se la piaţa globală a sistemelor pentru stocarea datelor, care numai în trimestrul al doilea al acestui an a avut o valoare de 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a-şi creşte cota de piaţă, Huawei are de gând să se concentreze pe instituţiile financiare, guvernamentale şi companiile de telecomunicaţii, a precizat Fan Ruiqi, adăugând că domeniul stocării datelor ar urma să înregistreze în acest an o creştere de cel puţin 60%, comparativ cu creştere de 55,6% înregistrată în 2014. Fan Ruiqi a refuzat să ofere cifre, dar a subliniat că aprecierea înregistrată în Europa Occidentală, în special în ţări precum Italia şi Spania, este una deosebit de puternică. În plus, Fan Ruiqi a estimat că veniturile realizate de Huawei în domeniul stocării datelor vor ajunge la cel puţin două miliarde de dolari în 2018.

În al doilea trimestru al acestui an, Huawei a controlat aproximativ un sfert din sectorul de stocare a datelor din China, devansând EMC şi IBM. Cu toate acestea pe piaţa mondială, cota de piaţă a companiei chineze este de doar 3,3%, mult în urma EMC (32%), IBM (11,7%) şi NetApp Inc (10,6%), potrivit datelor companiei de cercetare Gartner.

Analiştii atrag, de asemenea, atenţia că planurile Dell de a prelua EMC pentru 67 de miliarde de dolari ar putea să crească provocările cu care se vor confrunta producătorii chinezi Huawei şi Lenovo Group Ltd. chiar şi pe piaţa lor internă, scrie agerpres.