1. Michael Flynn

Consilieul lui Donald Trump pe probleme militare, Michael Flynn, si-a inceput cariera in 1981. In perioada 2004-2007 a servit in Afganistan si Irak, unde a condus activitatile de strangere de informatii si spionaj. In 2011, este ridicat la gradul de general-locotenent, pentru ca un an mai tarziu, in 17 aprilie 2012, sa fie numit de presedintele Barack Obama director al Defense Intelligence Agency (DIA). In 2014 isi anunta retragerea.

In decembrie 2015, presa a publicat o fotografie, unde Flynn sarbatoreste impreuna cu presedintele Putin un an de la infiintarea postului de televiziune Russia Today. De altfel, Flynn considera ca in lupta impotriva ISIS in Siria, SUA si Rusia trebuie sa colaboreze.

2. Jeff Sessions

Daca postul de televiziune NBC l-a prezentat pe Flynn drept posibil viitor ministru american al apararii, cotidianul Washington Post a lansat alta varianta: senatorul de Alabama, Jeff Sessions, care s-a aflat la un pas de a fi ales de Trump drept vicepresedinte. Sessions, unul dintre cei mai conservatori senatori ai SUA, a fost ales pentru prima data in 1096. El se pronunta in favoarea reducerii impozitelor si impotriva casatoriilor gay. A sustinut activ interventia SUA in Irak.

Senatorul a fost autorul unei legi din 2005 care a majorat platile acordate familiilor soldatilor ucisi la datorie de la 12.000 la 100.000 de dolari.

3. Stephen Hadley

Publicatia Military Times inscrie pe lista pretendentilor la conducerea Pentagonului numele fostului consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, Stephen Hadley. Absolvent al Universitatii Yale, Hadley si-a inceput cariera la inceputul anilor 1970. A lucrat ca analisti la Pentagon, a activat in mai mutle firme de avocatura. In administratia George Bush senior a ocupat functia de consilier la ministrului apararii pe probleme de securitate internationala.

Hadley a participat la negocierile care au condus la semnarea tratatelor ruso-americane de redurere a armamentului nuclear START-1 si START-2 in calitate de reprezentant al sefului de atunci al Pentagonului, Dick Cheney. In 2001, Hadley a fost adjunctul secretarului de stat Condoleezza Rice si a primit rangul de consilier prezidential.

In martie 2006, Hadley a prezentat noua varianta a strategiei americane de securitate nationala, care promoveaza ideea atacului preventiv, devenita componenta esentiala a doctrinei Bush, aparuta dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

4. Jim Talent

Business Insider si National Review sunt de parare ca noul ministrul american al apararii ar putea deveni consilierul lui Trump, fost senator de Missouri, Jim Talent, ai carui stramosi au emigrat din Imperiul rus. Talent a sustinut razboiul din Irak si este de parere ca SUA trebuie sa majoreze cheltuielile pentru aparare. El afirma ca SUA sunt vulnerabile in fata bioterorismului. 

Talent si-a inceput cariera politica in 1984 si se considera un conservator in Partidul republican.