Europa a ajuns un pion slab din cauza liderilor ei. De la Asquith, Wilhelm al II-lea, Clemenceau, Chamberlain, fascisti, tradatorii dialogului euro-arab si pana la birocratii din zilele noastre din conducerea UE, liderii europeni au fost un dezastru total. Un om precum Churchill era inconjurat de o sumedenie de politicieni nemernici, nebuni, neghiobi sau pur si simplu imcompetenti, dar dornici de afirmare.

Astazi, Europa care s-a confruntat de-a lungul ultimelor decenii cu multe esecuri si a comis la fel de multe greseli, este un continent in cadere libera. Cele mai devastatoare evenimente ale secolului trecut au pornit din Europa. Europa se sinucide: un proiect care a inceput inca din 1914, dar care acum a dobandit o evolutie rapida, pentru ca nu permite milioanele de musulmani sa intre liber pe teritoriul ei. Este evident ca liderii europeni nu sunt capabili sa stavileasca acest val, considera publicatia citata. 

Demografii au calculat deja: ei sustin ca, fara masuri corecte, emigratia si traditiile musulmane in combinatie cu nivelul scazut al natalitatii printre europeni, vor transforma Batranul continent intr-o regiune preponderent musulmana. Europa va inceta sa mai fie Europa. Europa va deveni Euroarabia, un califat. 

American Thinker considera ca marea problema a Europei rezida in conducatorii ei, care au adus-o pe marginea prapastiei. Dar de vina nu sunt numai politicienii, precizeaza semnatarul materialului, ci intreaga elita culturala a UE, inclusiv mass-media si oamenii de stiinta. Iata de ce, continua autorul, Europa trebuie sa-si curete elitele. Ea are nevoie de partide noi, de alti patrioti, care sa nu o tradeze si sa nu o vanda.

Daca vrem sa salvam Europa si civilizatia ei, europenii trebuie sa faca tot posibilul, chiar daca asta ar putea insemna destramarea UE. In caz contrat, Europa va pierde Libertatea, apoi Identitatea si, nu in ultimul rand, Bucuria.