Cea mai mare bancă germană "nu a reuşit să detecteze şi să corecteze faptul că traderii săi utilizau chat room-urile pentru a le comunica poziţiile concurenţilor", si-a justiticat Fed punctul de vedere.

De asemenea, Deutsche Bank va trebui să plătească şi o amendă de 19,7 milioane de dolari pentru că nu a respectat interdicţiile cuprinse în "regula Volcker", după numele fostului preşedinte al Fed, Paul Volcker, care împiedică băncile să facă speculaţii cu banii clienţilor lor.

În replică, Deutsche Bank s-a declarat încântat că a putut soluţiona aceste dosare cu Federal Reserve, adăugând că a acceptat să întărească verificările privind tranzacţiile sale pe pieţele de schimb în cadrul unui acord cu banca centrală americană.

Banca germană nu a fost sancţionată cu prilejul precedentelor anchete vizând manipularea pieţelor valutare. Un număr de şapte bănci au plătit autorităţilor din SUA şi Europa amenzi în valoare totală de 10 miliarde de dolari, după ce o anchetă a descoperit că traderii comunicau între ei online prin intermediul chat room-urilor, pentru a manipula pieţele valutare, relateaza agerpres.