Sondajul, efectuat de cotidianul Boston Globe şi de universitatea Colby College, mai relevă că 69% dintre persoanele chestionate consideră că lipsa comportamentului civilizat în cursa la care participă democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump arată de fapt 'o criză'.

Un procent de 39% din rândul participanţilor la chestionar cred că vina pentru această campanie negativă apartine lui Trump, 16% arata cu degetul spre Hillary, iar 37% ii indica pe amandoi pretendentii la Casa Alba.

Pe de altă parte, 81% dintre persoanele intervievate consideră că în disputele politice dezacordurile pot fi exprimate şi 'într-un mod respectuos', evitându-se atacurile la persoană care au marcat actuala campanie, în timp ce 55% apreciază că insultele la adresa rivalului politic nu pot fi catalogate drept 'un joc curat'.

'Există o lehamite faţă de comportamentul dezagreabil' ce a caracterizat această campanie, a estimat responsabilul cu realizarea sondajului, Daniel M. Shea, director al centrului pentru Afaceri Publice la Colby College. Când li s-a cerut să facă o comparaţie cu campaniile anterioare, 64% dintre cei contactati au apreciat că actuala campanie este 'mult mai negativă', relateaza agerpres.