Camera superioară a Parlamentului de la Moscova a adoptat o lege care interzice cetăţenilor americani să adopte copii din Rusia. Familiile din Statele Unite se tem acum că nu vor mai fi lăsaţi să îi ia acasă pe copii.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate de către membrii Camerei superioare a Parlamentului rus şi urmează să fie semnat de către preşedintele Voladimir Putin.

Această lege este de fapt răspunsul autorităţilor din Rusia la promulgarea de către Statele Unite a unei liste care sancţionează mai mulţi oficiali ruşi vinovaţi de încălcări ale drepturilor omului.

De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu vede niciun motiv să nu promulge o lege care interzice adoptarea de copii ruşi de către americani.

"Nu văd motive să nu o semnez, deşi trebuie să văd versiunea definitivă" a acestei legi adoptate de către Parlamentul rus, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni la Kremlin.

"Există în lume, fără îndoială, numeroase locuri în care nivelul de trai este mai bun decât la noi. Dar ce, ne vom trimite toţi copiii acolo? Putem, oare, să ne mutăm acolo chiar noi?", a continuat preşedintele rus.

El a citat exemplul Israelului, o ţară care se confruntă cu "probleme cunoscute de securitate".