Cei care urmaresc "invazia rusia din Ucraina" asteapta cu ingrijorare urmatorul pas al Ruiei, scrie analistul. El considera eronata parerea potrivit careia chiar daca Ucraina continua sa reziste, Rusia isi va activa fortele si va invada tara vecina. "Ucraina poate invinge Rusia pe campul de lupta. Ucraina si fortele ei militare nu realizeaza acest lucru, dar este posibil", afirma fostul militar. 

"Daca ucrainenii continua sa se antreneze dur si sa-si imbunatateasca stilul de lupta, iar eu presupun ca ei sunt mult mai motivati sa decat adversarii lor, exista marea probabilitate, despre care nu am citit in presa occidentala, nici in cea rusa, ca Ucraina sa-si invinga pe separatisti", explica analistul.

"Nu Rusia va fi cea care va infrange Ucraina, indreptandu-se apoi spre Polonia si Estonia. Ucraina va fi cea care ii va vana pe rusii care sunt acum in Ucraina, iar Putin va fi constrans, in aceste condtii, sa adopte masuri draconice pentru a evita noi pierderi. Si dupa toate astea, de ce nu ar avea Ucraina dreptul sa anexeze o parte a teritoriului rus ca raspuns la Crimeea", se intreaba Bonenberger.

Jurnalistul, care a petrecut o saptamana la Yavoriv, in vestul Ucrainei, i-a vazut pe fostii lui camarazi de arme antrenand Garda nationala a Ucrainei. Un spectacol care l-a lasat cu gura cascata: el afirma ca nivelul de pregatire al militarilor ucraineni corespunde perfect celui al armatei americane.