'La nivel de grup previzionăm o pierdere între 1,4 — 1,6 miliarde euro, la sfârșitul lui 2014, dar anticipăm că vom avea o bază sigură de capital, inclusiv în România, la BCR', a declarat Treichl, pentru AGERPRES, după anunțarea rezultatelor la șase luni ale Erste Group, care arată un minus financiar de 927 milioane euro, în semestrul I al anului 2014.

Președintele Erste Group a precizat că la BCR, care a înregistrat, de asemenea, un minus de 276,6 milioane euro în S1, nu a fost vorba de o pierdere efectivă de bani fizici, ci doar de un rezultat negativ contabil pe hârtie.

'În România (la BCR n.r.) nu am pierdut bani efectiv, ci a fost doar o operațiune contabilă pe hârtie, a fost doar o pierdere contabilă, dar care arată foarte rău. Previzionăm că și aici vom avea un capital solid', a subliniat Treichl.

Într-o conferință de anunțare a rezultatelor, la Viena, Treichl a dat asigurări că prin strategia de eliberare de resurse, în 2015 vor fi obținute rezultate financiare mai bune.

"Decizia de a accelera îmbunătățirea calității bilanțului va avea drept rezultat eliberarea de resurse care ne vor permite, nu doar să obținem rezultate mai bune în 2015, ci și să contribuim la reluarea creditării în Europa Centrală și de Est.

Observăm deja o creștere economică mai echilibrată în regiune și, din poziția noastră de lider regional, dorim să avem forța necesară pentru a finanța această creștere", arăta președintele Erste Group Bank.