Tot în luna iunie, Suflet românesc, volumul scris de Dan Puric ocupă poziția trei. Acesta este urmat de autorii Lucian Boia și Sanda Arsene care ajung pe locurile patru, respectiv cinci, după perioade lungi în care au fost preferații românilor atunci când a venit vorba de cărți noi achiziționate online.

“Pe perioada verii, în sezonul de vacanță, românii continuă să achiziționeze cărți din magazinele online. Observăm că cele mai multe vânzări sunt pentru volumele care conțin povești inspirate din viața reală, pentru că sunt ușor de urmărit atât la plajă, cât și în parcuri sau alte locuri frecventate de aceștia vara.” spune Dan Vidrașcu, CEO elefant.ro.

În categoria eBooks, pasionații de lectură își păstrează preferințele în materie de autori și volume alese. Cartea Cimitirul, în care Adrian Teleșpan povestește cu patos despre pățaniile personajului principal Adrian Green, este încă de la începutul anului printre cele mai atractive volume pentru români. Topul cărților în format electronic continuă cu Școala Nopții a autoarei Deborah Harkness și cu Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, scrisă de Alice Munro.

De asemenea, cu privire la autorii străini, Markus Zusak cu volumul Hoțul de cărți este în continuare una dintre cele mai apreciate cărți în România. Acesta este urmat de noile intrări în top ale lui John Green cu De 19 ori Katherine pe locul doi și de Veronica Roth cu scrierea Insurgent, Divergent, Vol. 2 pe locul trei.

elefant.ro, magazinul online care în 2013 s-a transformat din cea mai mare librărie online într-un mall online dedicat familiei, se preocupă intens în acest an de extinderea ofertei atât prin listarea online a mai multe categorii de produse, dar și prin creșterea gamei la fiecare dintre categoriile deja existente pe site. În prezent, elefant.ro comercializează peste 100.000 de titluri de carte tipărită și eBooks.