Ea o înlocuieşte pe Raluca Ţintoiu, care îşi va continua cariera pe plan internaţional în cadrul NN Group.


Noul CEO al NN Pensii are o experienţă extinsă de peste 17 ani în domeniul bancar. Şi-a început cariera la ABN Amro Bank şi a deţinut de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului şi corporate banking. Anterior, Andreea a fost vicepreşedinte al diviziei de corporate şi investment banking din cadrul Citibank România.

Absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu specializare în finanţe şi bănci, Andreea Pipernea şi-a completat studiile cu un doctorat la Bucharest School of Finance (DOFIN) din cadrul aceleiaşi instituţii şi, ulterior, cu un EMBA la ASSEBUSS şi Kennesaw State University din Atlanta, Georgia.

Potrivit comunicatului, în perioada mandatului său de CEO, Andreea Pipernea va continua să dezvolte strategia NN Pensii alături de echipa companiei, în beneficiul celor aproape 2 milioane de clienţi. Totodată, ea va prelua poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), reprezentând NN Pensii în relaţia cu autorităţile şi cu audienţele externe relevante. www.agerpres.ro