Pentru achitarea integrală sau parțială a salariilor restante aferente lunilor septembrie, octombrie și noiembrie a angajaților Romstrade a fost accesat Fondul de garantare pe data de 07.03.2013. Dosarul a fost validat și urmează să fie făcute plăți către foștii salariați.

Deoarece totalul sumelor restante este foarte mare, plata a fost eșalonată în două tranșe. Tranșa unu va fi achitată în cursul lunii aprilie 2013 și va fi limitată la un maxim de 4.000 lei / persoană. Cea de a doua tranșă va însemna achitarea diferenței și va fi distribuită în trimestrul trei al anului curent. Suma totală distribuită în cadrul acestei prime tranșe de achitare a creanțelor salariale restante este de circa 4.100.000 lei.

Conform Legii 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale, prin această accesare de fond este inclus la masa credală a SC Romstrade SRL și Fondul de garantare, cu suma corespunzătoare salariilor restante achitate astfel.

Pentru Casa de Insolvență Transilvania salvarea locurilor de muncă și protecția angajaților sunt chestiuni importante și prioritare în procedurile de reorganizare gestionate. De aceea, și în acest caz s-au depus toate diligențele pentru accesarea Fondului de garantare, pentru a putea fi plătite creanțele salariale ale angajaților Romstrade.

Firma lui Nelu Iordache, SC Romstrade SRL, a intrat în insolvenţă in decembrie 2012 in urma deciziei Tribunalului Giurgiu.  In aceeasi luna, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor DNA şi a decis arestarea pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache.

Nelu Iordache a fost acuzat de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, delapidare, folosire cu rea credinţă a creditului societăţii, fals în înscrisuri şi spălare de bani. În Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii au reținut că Iordache, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația sumei de 25.000.000 lei, bani încasați în vederea proiectării și execuției lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.