IG Metall solicitase iniţial majorarea salariilor cu 5% în următoarele 12 luni pentru angajaţii VW. Conform contractului colectiv de muncă aprobat vineri, salariile vor creşte cu 2,8% la 1 septembrie 2016 şi cu încă 2% de la 1 august 2017. De asemenea, angajaţii vor primi o contribuţie la pensie de 200 de euro. Noul acord este valabil până la 31 ianuarie 2018.

Potrivit contractului semnat vineri, va fi extinsă schema de angajaţi part-time, care va permite VW să reducă numărul de salariaţi până în 2022 în eventualitatea scăderii semnificative a vânzărilor. Cel mai mare producător auto european a raportat luna trecută pierderi operaţionale de 4,1 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari) pentru 2015, din cauza provizioanelor necesare pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor.

Fiecare dintre cei 120.000 de angajaţi ai Volkswagen din Germania va primi pentru 2015 un bonus de 3.950 de euro (4.467 de dolari), aproximativ o treime din nivelul obţinut în 2014 (5.900 de euro), a anunţat recent grupul german. "Angajaţii Volkswagen au înregistrat anul trecut performanţe foarte bune, în ciuda situaţiei dificile. Angajamentul lor ferm merită să fie recunoscut şi va fi recompensat sub forma unui bonus de performanţă", a afirmat directorul de resurse umane al Volkswagen, Karlheinz Blessing.

Conducerea Volkswagen a acceptat în aprilie o reducere cu cel puţin 30% a bonusurilor, în urma criticilor acţionarilor. Landul Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al Volkswagen, solicitase renunţarea totală la bonusurile ce urmau să fie acordate managerilor de top, în timp ce sindicatele doreau reducerea sau anularea compensaţiilor.

În 2014, bonusurile primite de managerii de top ai Volkswagen s-au ridicat la 54 de milioane de euro, din totalul compensaţiilor de 70 de milioane de euro, aproape dublu faţă de salariile fixe şi variabile în valoare de 37 de milioane de euro acordate de rivalul Daimler principalilor directori, mentioneaza agerpres.