Potrivit analizei, 70% dintre managerii de resurse umane din companii spun că învăţământul profesional este neadaptat cerinţelor pieţei, iar 6 din 10 companii intervievate în cadrul studiului apelează la forţă de muncă necalificată pentru a acoperi deficitul de personal. Printre principalele dificultăţi întâmpinate la recrutarea meseriaşilor sunt menţionate lipsa calificării (în 65% dintre cazuri), lipsa experienţei (64%) şi lipsa de seriozitate a potenţialilor angajaţi (65%).

Pe de altă parte, doar 2 din 10 români respectă meseriile şi meseriaşii, iar 60% dintre meseriaşi nu ar recomanda meseria proprie unei persoane dragi. O treime dintre meseriaşii în devenire aspiră la statutul de manager şi la studii superioare, în timp ce 8 din 10 meseriaşi intervievaţi susţin că au fost formaţi în afara şcolii profesionale- prin experienţă directă, în câmpul muncii, prin îndrumarea primită de la alţi meseriaşi, care le-au fost mentori, sau de la colegi de la care au "furat" meserie.

Studiul, realizat de OMV Petrom, face parte din programul România Meseriaşă şi a acoperit peste 200 de companii care angajează meseriaşi, peste 200 de meseriaşi şi 100 de elevi din învăţământul profesional, peste 1300 de persoane cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, din mediul urban şi rural. Începând cu 2016, România Meseriaşă a fost inclusă în Programul "România Educată", lansat de Preşedinţie. Acţiunile din cadrul campaniei sunt derulate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, scrie agerpres.