Iesind in fata ziaristilor, dupa intrevedere, Merkel si Trump au afirmat ca discutiile s-au derulat cu succes, cancelarul german precizand ca scopul principal a fost tentativa de a gasi un compromis privind procesele politice. "Am stat de vorba si ne-am straduit sa identificam solutii in domeniile unde exista divergente, incercand, de asemenea, sa ajungem la un compromis care sa fie acceptat de ambele parti", a detaliat oaspestele presedintelui american.

Una dintre temele abordate a fost colaborare in cadrul NATO, Trump reiterand determinarea Washingtonului de a acorda si pe viitor sprijin Aliantei Nord-Atlantice. "Vreau sa multumesc cancelarului pentru modul in care a sustinut NATO si pentru eforturile depuse de organizatie in Afganistan. Am confirmat hotararea noastra de a sustine NATO, dar si necesitatea aliatilor nostri de a plati o contributie corecta pentru aparare", a spus Trump.

Nu au fost trecute cu vedere si alte subiecte fierbinti ale agentiei internationale, precum Rusia, Ucraina si refugiatii, Merkel subliniind ca o normalizare a relatiilor cu Moscova este posibila numai prin prisma indeplinirii prevederilor acordurilor de la MInsk. "Ma bucura faptul ca administratia americana, presedintele personal acorda o tot mai mare importanta procesului de la MInsk. Trebuie sa rezolvam aceasta probleme, pe de o parte, pentru o Ucraina suverana si stabila, dar si ca o posibilitate de a imbunatati dialogul cu Rusia, cand aceste chestiuni vor fi inlaturare", a detaliat seful guvernului de la Berlin.

In replica, Trump a apreciat rolul determinant al Germaniei si Frantei in procesul de reglamentare a crizei militare din sud-estul Ucrainei, precizand ca Washingtonul sustine o solutie pasnica in dezamorsarea conflictului. In alta ordine de idei, preşedintele american a sugerat că atât el cât şi Angela Merkel, ar fi fost interceptaţi de serviciile de spionaj.

Întrebat de ziaristi despre acuzaţiile făcute recent, referitoare la interceptarea în timpul campaniei electorale din SUA, Trump a răspuns: "Cel puţin, avem ceva în comun probabil". Aluzie, probabil, la mai vechile dezvaluiri ale fostului agent american, Edward Snowden, potrivit caruia cancelarul german ar fi fost interceptată în trecut de Agenţia pentru Siguranţă Naţională, renumita NSA.