Pe de alta parte insa, odata cu schimbarea locatarului de la Casa Aba, presedintele Vladimir Putin pierde un adversar indragit. Este greu de crezut ca, in viitorul apropiat, Statele Unite vor mai fi pentru Rusia principalul inamic. Cine, prin urmare, va juca noul rol de sperietoare? Corect, Angela Merkel!.

In opinia NYT, cancelarul german este tinta ideala. In toamna acestui an, in Germania vor avea loc alegeri. Si, avand in vedere ca in Europa isi intaresc pozitiile politicienii care privesc spre Moscova cu simpatie, Merkel va candida, probabil, pentru al patrulea mandat, ca unic lider european dispus sa opuna rezistenta unei Rusii care spera sa revina in forta pe arena internationala. 

In aceste conditii, se pare ca Moscova intentioneaza sa se comporte cu doamna Merkel l-a fel cum a procedat cu Hillary Clinton si restul democratilor americani in 2016. In ultima instanta, aceiasi hackeri care au spart computerele Partidului democrat, cunoscuti pe internet drept Fancy Bear si Sofacy Group, au atacat anul trecut reteaua parlamentului german. 

Iata de ce, orice nou detaliu legat de modul in care rusii s-au amestecat in alegerile americane obliga Germania sa se gandeasca cu teama ca anul acesta va fi poate cea mai dificila, murdara si chinuitoare campanie electorala din intreaga istorie a statului, estimeaza semnatarul articolului.