"Sunt foarte bucuroasa că am luat această decizie. Am fost foarte norocoasa cu medicii, foarte-foarte norocoasa cu recuperarea .." , - a declarat actrita si regizorul Angelina Jolie într-un interviu pentru Entertainment Weekly.

Jolie a recunoscut că se simte acum mult mai aproape de celelalte femei, inclusiv cele care se confruntă cu probleme similare. "Oriunde am fost am întâlnit femei și am vorbim despre probleme de sanatate, cancer de sân și cancer ovarian. Vorbesc cu oamenii despre starea de sanatate a fiicelor și soțiilor lor. Mă face să mă simt mai aproape de alte persoane care sunt preocupate de aceleași lucruri, cei care și-au pierdut părinții sau au luat în considerare posibilitatea unei interventii chirurgicale, "- a spus Jolie.

"Am de facut o operație. Nu am trecut prin asa ceva pana acum. Ma voi consulta cu toți oamenii minunați cu care am vorbit pentru am trece peste această etapă". - a mai spus actrita.

Profesorul Hani Hebra, director al centrului de cercetare a cancerului ovarian la Colegiul Regal din Londra, a explicat ca femeile cu mutatii ale genei BRCA1 au de facut o alegere "foarte cruda."

"Știința medicală are în prezent o capacitate limitată de a ajuta aceste femei. Nu stim sa le ajutam altfel decat prin extirparea ovarelor sau a sanilor. Totusi, îndepărtarea profilactică a ovarelor și a trompelor uterine poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer", - a declarat Hebra pentru BBC.

Profesorul a mai spus ca, după o astfel de operație, o femeie intra in menopauza mult mai rapid, proces mai sever decât în condiții naturale si care creste riscul de osteoporoza si alte boli.

Angelina Jolie, care împreună cu Brad Pitt creste șase copii, a suferit o operatie pentru eliminarea glandelor mamare la varsta de 37 de ani. În articolul său, publicat în The New York Times, ea a spus că este purtătoarea unei gene defecte care creste dramatic riscul de a dezvolta cancer de sân (87%) și cancer ovarian (50%). Afland acestea, ea a decis sa se supuna unor operatii chirurgicale.

Mama lui Jolie, actrita Marcia Lynn ( Marcheline ) Bertrand a murit în 2007, dupa șapte ani de tratamen al cancerului la san. Avea 56 de ani. Sora ei mai mica, matusa lui Jolie, Debbie Martin, a murit de aceeași boală, la varsta de 60 de ani (în 2013).