"Avem astazi, in Slatina, 110 noi beneficiari ai Programului ANL de constructie de locuinte pentru tineri si sunt multumit ca, la nivel national, avem peste 30.000 de beneficiari. In acelasi timp, astazi am luat o decizie: incepând din acest moment, niciun proiect de bloc ANL nu va mai cuprinde garsoniere. Vor fi cel putin apartamente cu doua camere - daca tot vrem sa ajutam niste tineri, de ce sa nu ii ajutam cum trebuie? Intr-un fel stai intr-un apartament cu doua camere, in alt fel stai intr-o garsoniera. Chiar daca beneficiarul este un om tânar, el se va casatori. Fiind prima casa pe care o primeste, e mai bine sa primeasca un apartament cu doua camere. Am vorbit si cu directorul ANL pentru asta.”, a declarat ministrul Liviu Dragnea.

Proiectul din Slatina include locuinte cu o camera (cca 38 mp) si cu doua camere (cca 52 mp) si a fost derulat de ANL prin Programul "Locuinte pentru tineri destinate inchirierii". Lucrarile au fost incepute in primavara anului 2010 si au fost finalizate in 2012, valoarea totala a investitiei fiind de 14 milioane de lei. 

"Am toata increderea ca sunt lucrari bine executate si ca nu vor aparea probleme, cum s-a mai intâmplat in alte cazuri. Pentru asta, ii rog pe colegii de la ANL sa fie in permanenta legatura cu primaria, ca sa fim siguri ca totul este in regula in etapa de exploatare a investitiei. Iar domnului primar ii doresc sa finalizeze cât mai rapid lucrarile de racordare la curent si gaz, de asfaltare a strazii si a aleilor si de amenajare a spatiului verde, pentru ca blocurile sa poata fi locuite in conditii decente", a adaugat vicepremierul.