Codul portocaliu va fi prelungit până la ora 19.00 pentru judeţele Vrancea şi Buzău, pentru celelalte zone urmând ca această avertizare să fie ridicată, a anunţat la Guvern conducerea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


Începând cu joi, ora 20.00, pentru judeţele Buzău, Galaţi, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa va fi emis cod galben de vânt puternic, care va fi menţinut până spre miezul nopţii. Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat că după ora 02.00 vântul ar putea scădea în intensitate.

Sandu arătat că previziunile meteorologilor arată în următoarele zece zile o situaţie de iarnă normală, fără fenomene grave. "Modelele estimează că în următoarele zece zile va ninge, va bate vântul, dar nu va fi o situaţie gravă", a spus directorul ANM. El a precizat că, dacă pe perioada codului galben viteza medie a vântului este de 8 m/s, respectiv vânt de 100 km/oră, de vineri, pe perioada sfârşitului de săptămână, viteza medie va fi de 3-4 m/s. Totodată, începând cu 24 decembrie, din vest va intra o altă configuraţie meteorologică, dar nu sunt semnale că va fi vorba de viscol.

ANM a anunţat, joi dimineaţa, că avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungită până la ora 13.00 în judeţele Brăila, Buzău şi Ialomiţa şi până la ora 10.30 în Galaţi şi Vrancea. 

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisă miercuri pentru judeţele Constanţa, Tulcea, şi Călăraşi a fost ridicată joi dimineaţă. Avertizarea cod galben de ninsori şi vânt puternic emisă marţi pentru Dobrogea, sudul şi estul Munteniei şi sudul Moldovei rămâne în vigoare până joi, la ora 20.00.