'Ca trend au apărut ansamblurile noi gândite special pentru tinerii corporatişti, în zone active, precum Domenii- Expoziţiei, Politehnică, Orhideea, Tineretului, Timpuri Noi, Parcul Carol, Barbu Văcărescu-Aviaţiei. Preţurile sunt cuprinse între 900 euro/mp şi 1.300 euro/mp construit', spune Seder Neda.

O noutate a TNI este faptul că pe lângă locuinţe noi de vânzare se găsesc şi servicii de consultanţă pentru cumpărători sau pentru dezvoltatori: un ghid imobiliar cu sfaturi pentru achiziţia de case, o companie care realizează servicii de Home Staging (pregătirea în mod profesionist a proprietăţilor pentru vânzare) şi chiar consultanţă în arhitectură şi de certificare energetică.

O altă companie îi învaţă pe dezvoltatori şi vânzătorii de case, noi sau vechi, cum să le pună în valoare, apelând la mobilier, accesorii şi decoraţiuni interioare, scrie agerpres.

'Recomandăm atât proprietarilor de locuinţe, cât şi dezvoltatorilor care vor să le ofere la vânzare sau închiriere să apeleze la servicii de home staging, să le pregătească şi să le prezinte într-un mod cât mai atractiv. Conform statisticilor, în Statele Unite ale Americii timpul de listare pe piaţă al proprietăţii se reduce în medie cu 70% şi preţul de vânzare poate creşte cu până la 20% prin apelarea la servicii de home-staging', afirmă Veronica Sîrbu, Managing Partner al unei companii de home staging.

La actuala ediţie a TNI sunt prezente 101 companii imobiliare cu o ofertă de 15.000 apartamente, cu preţuri începând de la 24.000 euro, cu TVA inclus, în zona de sud şi care pot ajunge la 64.399 euro plus TVA, în zona de nord a Capitalei.