"Până luni, dl Ponta are de dat marele răspuns: dorește în continuare USL, pentru care suntem gata, sau dorește înlocuirea acesteia cu USD? Dorește înlocuirea acestei majorități cu o altă majoritate?", a spus Antonescu, miercuri, într-o conferință de presă.

"Domnia sa (Victor Ponta — n.r.) a propus ca interimari pentru aceste două ministere să fie numiți actuali miniștri liberali, eu am declinat această propunere, arătând că putem să mergem pe numiri definitive, nu să inventăm noi interimate, cu miniștrii liberali care au fost propuși", a afirmat Crin Antonescu.

El a adăugat că a propus și ca luni să se meargă în Parlament pentru modificarea necesară în Guvern astfel încât primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie ministru al Internelor și vicepremier.

Potrivit lui Antonescu, Ponta a respins "pachetul propunerilor" înaintate de liberali.  "Așa cum a creat un USD, care să substituie treptat USL, domnul Ponta, astăzi, construiește un Guvern USD care să înlocuiască Guvernul USL", a mai spus Antonescu.