"Mi s-a părut foarte grav ca aseară am putut vedea un om care manifestă, în exerciţiul prerogativelor sale prezidenţiale, cel puţin o instabilitate, o labilitate şi emoţională şi de altă natură. Nu se poate pentru atâta lucru, pentru că te-ai supărat pe un partid la Congresul lui, nu a pus preşedinte pe cine le-ai spus tu să pună preşedinte şi să ieşi şi să comunici în termenii aceia. Este un dezechilibru extraordinar în raport cu demnitatea şi cu funcţia prezidenţială care pe mine mă duce cu gândul mai departe şi mă face să spun că va trebui să fim foarte atenţi, noi toţi ceilalţi care avem nişte poziţii în statul român şi responsabilităţi în statul român – mă refer aici la majoritatea parlamentară, la Guvern – ca în perioada care i-a mai rămas de mandat domnului Traian Băsescu la tot ceea ce ar putea fi decizie prezidenţială şi ar putea afecta această ţară în aceste condiţii. Cu alte cuvinte, să limităm pe cât posibil constituţional posibilitatea ca domnul Traian Băsescu de nervi, de supărare, din dorinţa de a construi nu ştiu ce partid, din dorinţa de a omorî nu ştiu ce partid, din dorinţa de a-l pedepsi pe un anumit domn, din dorinţa de a o susţine pe o anumită doamnă, să nu mai poată influenţa decizii majore în această ţară", a expus Antonescu într-o intervenţie la Antena 3.

El a precizat că acest demers va trebui realizat fără ca reprezentanţii USL să încalce Constituţia.

"Este foarte clar că în funcţia de preşedinte se află un om care are gesturi demne de a ridica foarte serioase semne de întrebare în legătură cu echilibrul său emoţional şi de altă natură", a mai afirmat liderul PNL.

În plus, Antonescu a reiterat faptul că nu va face demersul de a iniţia procedura de suspendare, însă nu se va opune unei astfel de discuţii dacă acest subiect va fi adus în discuţie de partenerii din USL.

"Dacă alţi colegi doresc să pună în discuţie acest lucru, dacă partenerii noştri politici doresc să purtăm o asemenea discuţie, sunt gata să o port, dar în ce mă priveşte nu iau o asemenea iniţiativă", a mai spus liderul PNL.