Antonescu a fost întrebat cum vede demisia lui Voiculescu din Senat, având în vedere consecinţa privind transferarea dosarului acestuia la altă instanţă. "Nu am comentarii de făcut, este dreptul fiecăruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins şi pe mine. (...) Nu văd din punct de vedere politic nimic de comentat, decât că înregistrăm demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil că nu e nici ultima", a spus Antonescu. Preşedintele PNL a precizat că în urma vacantării mandatului de senator ocupat de Voiculescu urmează să se organizeze alegeri parţiale, unde USL îşi va desemna un candidat.

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului. Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
Senatorul Dan Voiculescu a depus, în 22 ianuarie, jurământul de credinţă. Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti, mentioneaza Mediafax in pagina electronica.