"Nu vorbim de bunul compromis, care este secretul şi constanta vieţii democratice - noi vorbim de faptul că cu Traian Băsescu nu prea avem ce compromis să facem. Respectând proporţiile, că nu vreau să îl fac chiar terorist acum, dar ştiţi cum e, da? În America vorbim de sharing power, vorbim de compromis, dar vorbim, ăsta e principiul, şi în Washington, şi peste tot: nu se negociază cu teroriştii. Respectând proporţiile, respectând, scoţând termenul, Băsescu, ca agresor al sistemului democratic din România, vreme de opt anişori, zi de zi, nu mai poate fi un partener, nicio secundă, de compromis în sensul curent, în sensul bun, în sensul democratic. Şi atunci eu nu am a-i spune lui Victor Ponta: 'Hai să mai facem şi asta şi după aia te opreşti' - în niciun caz. Pentru că eu nu sunt de acord nici cu acest compromis", a spus Antonescu, la Antena 3.

El a subliniat că o împărţire a deciziei politice cu şeful statului unde Legea fundamentală nu impune acest lucru reprezintă "un compromis nejustificat, puternic păgubos şi imoral". "Câtă vreme e acolo în funcţie, că asta este o realitate, am luat puţin istoria şi cum s-a ajuns, sigur că dacă săvârşeşte nişte acte, că actele notariale, trebuie să le săvârşeşti constituţional, faci o remaniere, trebuie să învesteşti un ministru, sigur că o sa te duci la el să le semneze, că nu poate să le semneze altcineva, sunt ilegale actele, sigur, asta da. Sigur că n-o să te înjuri, să te scuipi, ai să dai mâna, ai să schimbi două vorbe. Vorbesc despre asta. Dar a împărţi decizia politică acolo unde Constituţia nu-mi impune cu Traian Băsescu este un compromis nejustificat, puternic păgubos şi imoral", a precizat liderul PNL.

Antonescu a susţinut că semnarea Pactului de coabitare de către premierul Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu a reprezentat "un pas foarte rău". "Nu aveam nevoie de aşa-numitul Pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale, de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuie acceptată cu nici un chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru ca eram noi frumoşi, cu viitorul în faţă", a completat Antonescu.