"Eu nu mi-am dorit niciodată şi PNL niciodată nu şi-a dorit un acord cu FMI-ul, pentru că un acord cu FMI-ul este în cel mai bun caz, să luăm varianta optimistă, un tratament extrem de dur, ca un fel de regim – vorbim aşa în termeni foarte populari – ca un fel de regim extrem de sever, care e necesar ca să nu se agraveze starea de sănătate şi Doamne fereşte să nu chiar aibă consecinţe fatale, dar care nu e deloc plăcut. Eu nu cred, în orice caz PNL n-a făcut-o, că cineva trebuie să-şi dorească, să-şi pună obiectiv să ajungă să aibă un acord cu FMI-ul", a răspuns liderul PNL.

"După ce am dovedit şi vom dovedi în continuare că suntem una din ţările europene – nu sunt foarte multe, şi nu sunt în orice caz cei mari care se ocupă cu supravegherea în această privinţă – suntem capabili să ne încadrăm, să ne ducem mai departe, să supravieţuim în condiţii extrem de dure privitoare la deficitul bugetar, să putem avea în ceea ce priveşte FMI o altă bază de discuţie, care să lase mai multă libertate Guvernului României de a opta pentru un set sau altul de politici economice", a continuat liberalul.

Liderul PNL a precizat că principala problemă pe care o are România este dezvoltarea, unde FMI "nu ne poate rezolva, nici nu-şi propune, nici nu pretinde, nici nu e treaba lui". "E o problemă fundamentală economică, socială, politică pentru noi, pentru că principalul angajament pe care noi l-am luat atunci când am cerut voturile oamenilor a fost acela că vom reporni motoarele economiei şi în consecinţă vom crea locuri de muncă", a mai afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă totuşi Guvernul îşi doreşte un nou acord cu FMI. "Nu e vorba de dorinţă...Guvernul este şi el, nu sub comandamentul propriilor dorinţe, ale premierului sau ale membrilor Guvernului, ci sub nişte necesităţi care există în faţa noastră", a replicat preşedintele PNL.