Întrebat dacă este de acord cu premierul Victor Ponta ca în cazul în care Relu Fenechiu va fi găsit vinovat în prima instanţă, ministrul să-şi dea demisia din Guvern, Antonescu a răspuns că susţine această idee.

"Sunt de acord pentru că în momentul în care instanţa se va pronunţa, chiar dacă nu este vorba de o sentinţă definitivă, chiar dacă nu putem vorbi în sens juridic de vinovăţia cuiva, în cazul unei sentinţe nefavorabile, avem totuşi de-a face cu o sentinţă, ceea ce înseamnă cu totul altceva decât părerea unei părţi. Să nu uităm că dacă vrem să avem justiţie cu adevărat - Procuratura, instituţie extrem de importantă, Parchetul, DNA, toate acestea sunt părţi -. Este statul versus un cetăţean. Judecătorii sunt cei care au dreptul la sentinţă şi numai ei", a spus liderul PNL, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL.

El a susţinut că BPC al PNL nu va lua în discuţie luni o demisie din Guvern a lui Fenechiu, care a fost sugerată de preşedintele Traian Băsescu. "Nu luăm în discuţie aşa ceva. Punctul nostru de vedere ca şi punctul de vedere al premierului este foarte clar, iar dl Băsescu îi spun ce îi spun de ani de zile: Dacă cineva cu dosare, cu probleme, cu urmăriri, cercetări începute trebuie să demisioneze nu înţeleg de ce a întârziat chiar câţiva ani să demisioneze chiar domnia sa", a spus liderul PNL, citat de Agerpres in pagina electronica.