Procesul este în plină derulare, conform calendarului asumat și aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Compania va fi capitalizată, în perioada următoare, conform etapelor incluse în planul de redresare.

“Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul acționarilor săi, a urmat toți pașii necesari pentru a atinge obiectivele incluse în planul de redresare a companiei. Toate eforturile noastre se concentrează pe eficientizarea activității de gestionare a daunelor, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Numărul reclamațiilor s-a redus semnificativ, iar daunele sunt gestionate și plătite rapid. Zilnic, Carpatica Asig plătește despăgubiri de peste 2 milioane lei”, a declarat Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig.

Compania a atras, în ultimele trei luni, specialiști recunoscuți în industria de asigurări în activitatea de subscriere, de gestionare a daunelor și de vânzări.

“Am considerat că numai împreună cu o echipă puternică și formată din specialiști, putem implementa planul de acţiuni şi măsurile incluse în noua strategie, care susține operațiunile de consolidare a poziției pe care compania o deține în piața de asigurări”, a precizat Liviu Stoicescu.

Acționarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% și Transcar Sibiu, cu o deținere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din acțiunile companiei sunt deținute de persoane fizice.