Aplicaţia a intrat pe piaţă în 2009, compania anunţand încă de la începutul acestui an că va ''oferi o importanţă şi mai mare configurărilor de securitate, precum şi opţiunilor de a ţine legătura cu persoanele dragi''. În contextul evoluţiei rapide a tehnologiei, creatorii aplicaţiei au declarat că se văd nevoiţi să ţină pasul cu ''platformele pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc''.

''Aproape 70% dintre sistemele de operare folosite la momentul respectiv (2009 - n.r.) erau oferite de BlackBerry şi Nokia. Sistemele de operare oferite de Google, Apple şi Microsoft - care astăzi reprezintă 99,5 la sută din vânzări - constituiau mai puţin de 25 la sută din vânzări la momentul respectiv. Pe măsură ce înaintăm şi privim la următorii şapte ani, dorim să ne concentrăm efortul şi atenţia asupra platformelor pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc. Aşadar, de la sfărşitul anului 2016 nu vom mai oferi asistenţă pentru WhatsApp Messenger pe următoarele platforme: BlackBerry OS şi BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 şi Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6'', se arată în mesajul publicat pe blogul companiei.

''În cazul în care utilizaţi unul dintre dispozitivele menţionate mai sus, vă recomandăm să actualizaţi la o versiune mai nouă de Android, iPhone sau Windows Phone înainte de sfârşitul anului 2016 pentru a putea continua să folosiţi WhatsApp'', se mai arată în mesaj. Vestea bună vine însă pentru utilizatorii WhatsApp Messenger pe BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 şi Nokia Symbian S60, deoarece compania a anunţat că va extinde perioada în care va oferi asistenţă până la 30 iunie 2017, mentioneaza agerpres.