Autorizaţia acordată Apple permite grupului să efectueze teste cu trei vehicule cu un număr de şase şoferi, a informat Department of Motor Vehicles. Autoritatea de reglementare a precizat că cele trei vehicule sunt modelul Lexus RX450h produse în 2015. Deşi Apple nu a recunoscut niciodată până acum că este interesat să producă automobile , în ultimii ani grupul a recrutat zeci de experţi în industria auto iar autorizaţia emisă de DMV oferă un indiciu cu privire la planurile Apple, relateaza agerpres.

"Aceasta confirmă ceea ce se zvonea de multă vreme, Apple analizează posibilitatea de a intre pe segmentul autovehiculelor autonome" a declarat Chris Theodore, fost vice-preşedinte la Ford Motor Company şi Chrysler. Acordarea acestei autorizaţii pentru efectuarea de teste nu înseamnă însă în mod automat că Apple vrea să construiască un automobil. "Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legătură cu tehnologia vehiculelor autonome" a apreciat Chris Theodore.

Un purtător de cuvânt de la Apple a refuzat să facă orice comentarii evocând o scrisoare trimisă la finele anului trecut către National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea care se ocupa de siguranţa traficului în SUA. "Compania investeşte semnificativ în studiul automatizării şi este încântată de potenţialul sistemelor automate în multe domenii, inclusiv în sectorul transportului" a declarat atunci Steve Kenner, responsabil pentru integritatea produsului la Apple.

Deşi nu a confirmat oficial, Apple se alătură unei liste în creştere de producători auto tradiţionali, companii din sectorul tehnologie şi start upuri care testează autovehicule autonome în California, în ideea de a fi prima firmă care oferă autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizaţia de a teste autovehicule autonome se numără Google, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc şi General Motors Co.

Multe companii susţin că primele autovehicule autonome vor fi lansate în anul 2020 însă unii experţi susţin că va fi nevoie de o perioadă mai lungă de timp din cauza obstacolelor legislative.