Datorită noului ecran, telefonul va avea un display ceva mai mare decât al actualului iPhone 7 Plus, dar fara modificarea dimensiunilor. În plus, Apple vrea să integreze butonul home în ecran aşa cum a făcut rivalul Samsung cu modelul Galaxy S8.

Potrivit surselor, noul model de iPhone va utiliza un display de tip OLED, celelalte două telefoane urmand sa utilizeze tehnologia LCD, cu un ecran de 4,7 inch şi 5,5 inch, la fel ca iPhone 7 şi iPhone 7 Plus. Sursele precizează că planurile vizând designul noilor telefoane iPhone nu a fost încă finalizat şi este posibil să sufere modificări.

"La toamna se implinesc trei ani de când s-a văzut o schimbare remarcabilă la hardware-ul iPhone. Acest lucru a dat naştere la speculaţii că telefoanele din acest an vor veni cu modificări semnificative. Samsung Galaxy S8 a ridicat ştacheta pe care Apple trebuie să o depăşească", a comentat analistul Gene Munster.

Sursele citate de Bloomberg susţin că pe noile telefoane iPhone va rula iOS 11, un sistem de operare dedicat dispozitivelor mobile care va fi anunţat în luna iunie la conferinţa anuală a dezvoltatorilor Apple. Se spune, de asemenea, că pentru cele trei noi modele, Apple a testat o serie de procesoare mai rapide bazate pe tehnologia de 10 nanometeri, care sunt mai mici şi mai eficiente decât actualele procesoare, ceea ce permite Apple să menţină durata de viaţă a bateriei chiar dacă telefoanele sunt mai performante.