Ce este nou? Harta va avea mai multe "puncte de interes" (de exemplu, magazine, cafenele, ATM-uri etc). De asemenea, utilizatorul va gasi mai ușor obiecte ale infrastructurii de transport: drumuri, aeroporturi, gări, stații de autobuz.

În al doilea rând, aplicația va învăța sa ofere trasee pentru călătoriile cu transportul public. Aplicatia va specifica acest lucru in functie de mijlocul de deplasare ( pe jos, cu mașina sau cu autobuzul).

Totodata, hartile iOS vor contine un instrument pentru explorarea zonei înconjurătoare bazandu-se pe tehnologia realitatii augmentate.

Imbunatatirea hartilor nu va fi singura noutate a iOS 8.

Sistemul de operare va contine o noua aplicatie denumita Healthbook. Aceasta va înregistra, procesa și stoca datele medicale ale utilizatorului, precum tensiunea arteriala, nivelul zaharului din sange, precum și date privind activitatea fizică.

Până în 2012, iOS oferea utilizatorilor sai hartile Google. Odata cu lansarea iOS 6. Apple a renuntat la serviciul Google, oferin dpropriul produs. Noua aplicatie a fost criticata pentru numeroase inexactități și pentru săracia informationale în comparație cu hărțile Google Maps.