Potrivit Financial TImes, Eddy Cue, care ocupa la Apple functia de vicepresedinte pe probleme de servici si internet software (vice president of Internet Software and Services), s-a intalnit la sfarsitul anului trecut cu directorul Time Warner pentru strategie corporatista Olaf Olafsson, caruia i-a transmis propunerea de preluarea de catre compania condusa de Tim Cook.

Valoarea ofertei nu este cunoscuta. Potrivit FT, care citeaza trei surse anonime apropiate dosarului, la intrevederea in cauza s-a discutat, de asemenea, despre o colaborare intre cei doi giganti. Printre altele, a fost analizata posibilitatea incuderii HBO, CNN si a altor televiziuni prin cablu si care apartin Time Warner, in viitorul serviciu video al Apple.

FT subliniaza, in context, ca negocierile privind vanzarea Time Warner producatorului de iphone-uri a ramas la nivelul de tratative preliminare. Mai mult, la ele nu au asistat niciodata sefii celor doua companii.

Time Warner are o valoare de piata de 57,3 miliarde de dolari. Printre activele controlate de holdingul media figureaza televiziunile HBO si CNN, precum si compania Turner, care detine drepturile de difuzare a meciurilor NBA.