"Este in interesul nostru sa avem relatii cu Rusia, daca starea de tensiune nu este amplificata inutil. Trebuie pastram transparenta si predictibilitate in raporturile noastre, pentru a evita neintelegeri, pentru a preintampina incidente care pot fi prevenite acolo, unde fortele noastre s-ar putea intersecta: in regiunea Baltica, in Marea Neagra sau pe cerul Siriei", a spus oficialul american. 

In opinia lui, NATO trebuie sa-si revizuiasca politica pe fondul acutizarii relatiilor cu Moscova. "Pana la urmatorul summit NATO, din iulie, de la Varsovia, trebuie evaluate concesintele pe termen lung ale actualei crizei, pentru definirea dialogului cu Rusia si pentru viitorul Aliantei", a adaugat Vershbow.

"Rusia nu este Uniunea Sovietica, inchisa in spatele unei cortine de fier. Lumea este altfel astazi. Mult mai integrata si mai interdependenta. Ca atare, problema nu rezida in a avea relatii cu Rusia. Problema este care este caracaterul acestor relatii", a explicat Vershbow.

"Pe viitor, daca vom continua sa ramanem pe pozitii adverse cu Rusia, trebuie sa adaptam Alianta la noul context. Trebuie sa imbunatim schimbul de informatii, sa stabilim potentiale puncte nevralgice, sa luptam impotriva atacurilor cibernetice, in stransa colaborare cu organizatii internationale, precum UE", a adaugat diplomatul american.