Potrivit FARS, ofiţerul FSB a declarat sub protecţia anonimatului că serviciile speciale de la Moscova au colectat dovezi suficiente referitoare la pregătirea actelor teroriste din Volgograd de către "Văduvele Negre". Informaţiile rusilor susţin că există o reţea amplă de recrutare şi instruire a teroriştilor, cu filiale în Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Liban.

Din respectivele materiale reiese ca principalul sprijin al terorismului este Arabia Saudita, care a oferit "Văduvelor Negre" logistica necesară pentru ducerea la indeplinire a acestor atentate. Conform aceleiaşi surse, dovezile de implicare ale regimului de Riad în atentate sunt evidente.

Potrivit agenţiei iraniene, surse neoficiale au afirmat că însuşi prinţul saudit, Bandar bin Sultan, ari fi ordonat atacurile teroriste de la Volgograd. În cercuri închise, prinţul arab se declarase foarte supărat pe Vladimir Putin, pentru că acesta nu acceptase o afacere din domeniul petrolului. Dacă înţelegerea se concretiza, Moscova urma să îşi ridice mâna protectoare de pe creştetul regimului de la Damasc.

Cine sunt Văduvele Negre ?

Văduvele Negre comit atentate sângeroase pentru a-şi răzbuna rudele. Acestea acţionează cu preponderenţă în nordul Caucazului cu o strategie sinucigaşă, prin care vor să-şi răzbune familiile, care ar fi fost persecutate politic sau ucise de către regimul opresiv de la Moscova.