Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că elicoptere SMURD din Bucureşti şi Craiova vor interveni la urgenţele din judeţul Argeş, precizând, totodată, că Spitalul Judeţean din Piteşti a intrat pe lista celor 53 de unităţi medicale strategice, informeaza Mediafax.

Raed Arafat s-a întâlnit cu managerii şi directorii medicali ai unităţilor sanitare din Argeş, discuţiile vizând modul în care judeţul este deservit de elicoptere SMURD.

El a spus că la Craiova va exista un al doilea elicopter SMURD, astfel că judeţul Argeş va fi deservit de elicoptere SMURD din Bucureşti şi Craiova.

"Să nu uităm că Piteştiul a intrat în lista celor 53 de spitale strategice. Este un ordin emis în urmă cu două săptămâni, ce defineşte care sunt aceste spitale din ţară. În cel mult doi ani, Spitalul Judeţean din Piteşti trebuie să ajungă la un nivel 2A, ceea ce înseamnă că anumite competenţe, anumite probleme, trebuie rezolvate aici, şi nu transferate, ci mai degrabă Piteştiul sa primească din altă parte, iar toate forţele trebuie concentrate pe astfel de spitale, precum cel din Piteşti sau Ploieşti", a declarat Raed Arafat.