Intr-un interviu acordat Financial Times, directorul general al companiei, Lakshmi Mittal, a declarat ca dupa o lunga perioada de dificultati economice, intreprinderea si-a recapatat forma buna si este pregatita sa profite de cresterea cererii la otel.

„Am depasit punctul nevralgic al ciclului. Toti indicatorii evolueaza pe un trend pozitiv, de aceea nutrim un optimism moderat in privinta perspectivelor anului 2014”, a spus omul de afaceri indian.

Potrivit prognozelor companiei, care controleaza 6% din piata de resort si care impune ritmul de productie pe acest segment, in a doua jumatate a acestui an, pietele din Statele Unite si din China vor demonstra un avans de aproximativ 6-7%.

„Pe ansamblu, ArcelorMittal afiseaza rezultate foarte bune. Compania continua sa fie ponderata in cheltuieli, ceea ce va antrena o crestere a profitului”, au comentat analistii de la Bank of America Merril Lynch. „Piata europeana a otelului s-a redresat comparativ cu anul trecut, tendinta care va cotinua in 2014, pe fondul masurilor de imbunatatire a conditiilor de afaceri in sectoarele care folosesc otel”, a adaugat, la randul lui, directorul general al EUROFER, Gordon Moffat.