Prima editie a concursului a fost organizata in 2006 si de atunci el se desfasoara anual. In lucrarile lor, participantii la eVolvo Skycraper Competition trebuie sa tina cont de toate procesele inovatoare din diferite domenii, de la materiale de constructii si tehnologii, la solutii conceptuale de amanajare a interioarelor.

In total, la concursul din acest an s-au inscris 525 de arhitectie, ingineri, designeri si studenti din 43 de tari. Juriul a selectat trei invingatori, alte 20 de proiecte fiind distinse cu diferite alte premii de incurajare si apreciere.

Primul loc, recompensat cu 5.000 de dolari, a fost ocupat de Yong Ju Lee, din Statele Unite, cu proiectul „Vernacular Versantility”, care confera arhitecturii coreene traditionale o viziune moderne si propune constructia unor cladiri inalte multifunctionale.

Locul secund (2.000 de dolari) a revenit arhitectilor americani Mark Talbot si Daniel Markiewicz, pentru lucrarea „Car and Shell: or Marinetti’s Monster”, care presupune constructia unui intreg oras ... pe cerul Detroitului. Un oras cu strazi si pasage pietonale, care se impletesc formand un fel de carcasa. Rezultatul este un oras pe verticala.

Medalia de bronz (1.000 de dolari) a fost atribuita canadienilor YuHao Liu si Rui Wu, pentru proiectul „Propagate Skyscraper”. In realizarea lucrarii lor, cei doi specialisti au pornit de la structura dioxidului de carbon.