"Aceasta racheta sporeste considerabil puterea militara a Norveiei. Acum, flota noastra militara poate distruge forte pe uscat cu ajutorul unui sistem de arma care are o raza mare de actiune si o mare precizie",  spune capitanul de rangul doi, Per Rostad, in dialog cu ziaristii publicatiei norvegiene VG.

Gratie rachetelor perfectionte NSM, navele militare norvegiene vor putea, pe viitor, sa atace tinte aflate la multe sute de kilometri atat pe mare, cat si pe uscat. Ceea ce inseamna ca, pentru prima data, fortele armate ale Norvegiei vor primi in arsenalul lor rachete de croaziera, lansate de la bordul navelor. 

"Este unica arma de mare precisa si cu raza mare de actiune din lume. Faptul ca aceasta racheta poate fi folosita impotriva unor tinte pe uscat, consolideaza substantial pozitiile pe piata ale companiei Kongsberg Defence&Aerospace", a comentat, pe de alta parte, Per Bratlie, reprezentant al firmei.

Printre altele, intreprinderea norvegiana lupta acum pentru un contract gigant cu US Navy, care intentioneaza sa echipeze cu astfel de rachete noile Littoral Combat Ships. Acest lucru inseamna venituri de miliarde de dolari.

"In plus, discutam cu o serie de tari NATO, care au in dotare rachete invechtie si care s-au aratat interesate de produsul nostru. Posibilitati sunt foarte multe", a adaugat Bratlie.

Rachetele NSM zboara foarte repede si foarte jos. Cu alte cuvinte, sunt destul de greu de detectat si oprit inainte de a ajunge la tinta. Cu o raza de actiune de "peste 200 de kilometri", aceasta racheta este un fel de "sora mai mica" a rachetelor americane Tomahawk sau rusesti Kalibr.